Ich liebe Salz und esse davon mehr, als eigentlich gut für mich sein dürfte, womit ich offenbar nicht alleine da stehe. In Japan haben sie jetzt elektrische Essstäbchen entwickelt, die Essen salziger schmecken lassen ohne es zu salzen. Würde ich probieren.
The device transmits sodium ions from food, through the chopsticks, to the mouth where they create a sense of saltiness[…]
The chopsticks use „very weak electricity – not enough to affect the human body – to adjust the function of ions such as sodium chloride and sodium glutamate to change the perception of taste by making food seem to taste stronger or weaker“, Kirin said in a statement.
Miyashita and Kirin said clinical tests on people who follow a low-sodium diet had confirmed that the device enhances the salty taste of low-sodium food by about 1.5 times. They said participants given reduced-salt miso soup had commented on the improved „richness, sweetness and overall tastiness“ of the dish.
https://www.youtube.com/watch?v=4EpOAfrGqGM
(Direktlink, via BoingBoing)
Bleib beim Original NaCl. Dein Körper weiß was gut für dich ist.
„Lieber“ Wolf-Dieter,
gehe bitte NICHT zum Arzt.
Lasse NICHT deinen Blutdruck messen.
Und IGNORIERE bitte alle medizinischen Empfehlungen.
Auf dass du uns noch möglichst „lange“ erhalten bleibst….